Arkiv 2006

Fånga stunderna!

På ett ögonblick förändrades tillvaron, och jag har fortfarande väldigt svårt att förstå. Elsa, du fattas mig nåt oerhört!

Till Elsa

Till Elsa

 

Tack!

Mängder med rosor vill jag ge min vän Liane, som övertalade mig att skaffa hemsida 2001, och som sedan dess varit min webmaster.TACK! Du är en pärla! Ny webmaster är Inger, min norska väninna, som garanterat kommer att bjuda på många leenden men sin ’svorska’ som ibland smyger in mellan raderna. Tack för att du hjälper mig!

Tack!

Tack!

 

Pudelklubbens utställning på Kviberg den 3 september

Debbie, T. Small Town Girl, har varit i farten igen. Denna gången på Pudelklubbens utställning på Kviberg den 3 september. Domaren, Rose-Marie Hartwig, blev förtjust, och bland en massa andra finalister ställde hon rasvinnaren Debbie som BIG-3. Snyggt jobbat Gun-Brith!

Rosetter

Rosetter

 

Augusti 2006

Valparna har flyttat hemifrån! I alla fall tre av dem… ”Sigge”, T. Full i sjutton, bor numera hos sin halvbror Rasmus och farbror Casper i Smedjebacken, ”Figo”, T. Först o främst, livar upp tillvaron hos Eva-Marie med familj i Mölndal. ”Vera”, T. Fia med knuff, gör livet osäkert för sin pappa Allan och de andra hundarna på kennel Tazzjazz i Lindome. ”Gustav”, T. Finn fem fel, bor kvar hemma ett tag till. Lycka till med era godingar!

 

En väldigt, väldigt trevlig hund har gått ur tiden

”Rasmus”, Nord U Ch Thanee’s Beach Bum, som jag haft så mycket roligt med i ringarna, har fått somna in. Minnena är många från matte Måddans och mina utställningsresor, men goaste minnet är nog det från när Rasmus skulle genomgå ett karaktärsprov. Måddan, som är otroligt social, insåg på två sekunder att hon och domaren var lika intresserade av dragspel, och glatt pratande försvann de ut på ”banan”. Därmed hann jag inte förklara för Måddan hur ett karaktärsprov går till… Så småningom kom de tillbaka, och domaren förklarade att ”hunden är det då inget fel på, men matte, hon är definitivt inte skottfast”. Tack Måddan o Gösta för att ni tagit så väl hand om Rasmus i alla år!!

Rasmus

Rasmus

Rasmus & Måddan

Rasmus & Måddan

 

Borås den 2 juli

Ännu en varm utställning, denna gången i Borås den 2 juli. Domare var Stephanie Walsh från Irland, och hon gjorde Svante till BIM! Vi tackar och bockar!

 

Valpar födda!

Torsdag 18:e maj, och äntligen har valparna kommit till världen! Mer om de små grynen finner ni under Teas valpar 2006.

 

Larv den 7 maj

Årets första utomhusutställning gick av stapeln i Larv den 7 maj, och bättre väder kunde man inte önska. Väldigt blåsigt dock; min högfärdiga stil beror på att jag försökte få bort håret från ansiktet… Dömde gjorde i alla fall grekiske domaren George Kostopoulos, och han satte fram Svante till BIR. Trevlig domare!

Larv 2006

BIR Svante, BIM Ch Dorje’s Yum-Cunii-Ja
Foto: Jane Billström

 

Pudelklubben inofficiell utställning, 1:a maj

Den 1:a maj arrangerade Pudelklubben inofficiell utställning på Kviberg, och Debbie (T. Small Town Girl) var där och visade upp sig. Och det med den äran, för hon kom hem med en BIR-rosett. Grattis!

 

Tea har varit på date!

Den här stilige killen heter Allan, och honom har Tea haft en date med! En tämligen lyckad sådan, för nu är vi säkra på att hon är dräktig. Valparna föds någon gång kring den 18:e maj, och vi väntar med spänning! Allans tjusigare namn är S&Dk U Ch Tazzjazz Crash Boom Bang, så det så.

Allan

S&Dk U Ch Tazzjazz Crash Boom Bang, ”Allan”

 

Vilken fantastisk vinter!

Torslanda

Jag förstår inte de som klagar; hundarna och jag bara stortrivs!! Här bilder från en promenad med vänner nere i Torslanda.

Torslanda

Snö i mängder, ljust och fint är det, städningen är reducerad till noll, och humöret håller sig på topp.

Torslanda

Det var bara såååå härligt!

Torslanda

Torslandapromenad

Torslanda

Torslandapromenad

 

HIPP HIPP HURRA!

Den 13 januari fyllde Findus, T. Ice Surprise, 15 år! Jag borde kommit ihåg att skicka gratulationskort, men får istället ta igen det med att sända mina varmaste hälsningar på detta viset. Ove och Susanne, krama er lille prins från mig!

Findus 15 år

Findus, T. Ice Surprise

 

Newfoundlandsklubbens inofficiella utställning den 29 jan

Debbie, T. Small Town Girl, blev BIR och BIG-2 på Newfoundlandsklubbens inofficiella utställning den 29 jan. Ruskigt kallt, men matte Gun-Brith visade som en dröm trots stelfrusna händer och fötter. Heja!

Debbie

Debbie, T. Small Town Girl

 

Vilken härlig start på det nya året!

Internationell utställning i Göteborg den 8 januari. 35 tibbar anmälda, Torbjörn Skaar dömde, och som slutgiltiga segrare stod Svante och jag! Nåt att värmas av i vintermörkret!

BIR Svante i Göteborg

BIM Kyang’s Tsan-Dan Snyin-Po t.v. och BIR Svante