Om oss

naturreservatet2006

Jag, Svante och Cola

Hundbiten var jag redan som mycket liten, och det blev jag också, vid flera tillfällen, i mina försök att klappa alla hundar jag såg. Det avskräckte mig dock inte, och min första hund tjatade jag mig till 1974, då var jag 13 år. Underverket hette Thanee, hon var en tibetansk terrier från Greta Lindevall/Ting-E-Lings kennel, och jag var i sjunde himlen. Två år senare fick jag mina föräldrars tillåtelse att para henne, och kvar hemma blev två av hennes sex valpar, Truls och Tova. Sedan dess har det alltid funnits tibbar i flertal i mitt hem.

Cola och Felicia

Cola och Felicia

Tibben är en fantastisk ras att leva med! Med åren har jag insett att vi är ganska lika, hundarna och jag. Glada, men med lite temperament ibland, pigga på äventyr, men uppskattar även en långsam dag i soffan. Lagom fulla i sjutton, och en måttlig dos av envetenhet. Och så har vi en lugg att gömma oss bakom allihop!

Hundintresset har påverkat mitt liv på många vis. Efter otaliga skollov och helger som kennelflicka på ett stort hundpensionat, så utbildade jag mig så småningom till hundfrisör. Tre år som elev blev det, innan jag så småningom öppnade mitt eget hundtrim. Sedan 1983 klipper och trimmar jag på heltid, och bättre jobb kan man i mitt fall inte ha, för jag kan ju ha med mig mina hundar på jobbet!

Efter alla dessa år med tibetansk terrier är jag fortfarande lika fascinerad av rasen. När tiden finns engagerar jag mig i rasklubbens styrelse, och jag har fungerat som kretsledare här i Göteborgstrakten under flera år. Jag bedriver uppfödning i liten skala, det är inte helt lätt att kombinera valpar och eget företag. Som tur är har jag haft fantastisk hjälp av goa valpköpare och min familj när det behövts!

Svante och Linn

Svante och Linn

Kennelnamnet kommer som ni kanske förstår från min första tibbe, och tanken är att det skall bli fler valpkullar som bär hennes namn! Tro mig, en gång tibbe, alltid tibbe!!