Arkiv 2004

December 2004

December 2004, och jag sitter här och konstaterar att det gör lika förbannat ont varje gång… Den 9:e var jag tvungen att låta gamle Björne somna in, och kvar är bara en massa minnen. Kan inte låta bli att undra om hundarna verkligen förstår hur mycket de betyder, och jag hoppas innerligt att vi alla värdesätter våra tibbar för det de är, en otrolig källa till glädje. Björne, min vän, du var nåt alldeles extra!

Björne

Björne

 

Dansk tibetanerklubb, 28 november

Dansk tibetanerklubb hade sin årliga julutställning den 28 november. Lilla Rosa, T. Salt N’ Peper, debuterade i baby-valpklass och blev BIR! Lycka till i fortsättningen!

 

Den 20 augusti föddes 6 nya Thanee-barn

Stolt mor är lilla Tea, och jag måste ju bara berätta hur imponerad och även full i skratt jag varit under de 8 veckor valparna levt med oss. Imponerad av Tea, som gick från barnslig och busig till fullfjädrad mamma. Hon har helt och hållet ägnat sig åt valparna, och fostrat dem på ett fantastiskt sätt. Nog för att jag är stolt över mina hundar vanligtvis också, men det här har varit något alldeles extra! Full i skratt har jag varit åt Teas bror Svante, som vanligtvis är en myskille, men som under valparnas tid här har betett sig som en unge som fått ett konkurrerande syskon. Första tiden stod det enligt honom en sån valpdoft kring Tea att han vägrade gå in i huset om hon var i närheten. Han slutade lyssna till mig, vägrade låta sig mutas med godis, ville inte pussas om jag nyligen gosat med valparna och ansåg sig synnerligen åsidosatt på alla vis! Helgen den 16-17 oktober flyttade alla de små. Tea var lite olycklig i några dagar, men Svante var redan den 18:e som ett solsken! Inte ett spår av den truliga, vrånga kille jag upplevt under en tid, och han tar nu lika mycket plats som vanligt!

Tea 8 veckor gammal

Tea 8 veckor gammal

 

Välkomna i ”familjen” alla nya goa valpköpare!

Fam. Madsen i Danmark hämtade lille Blackie, en kille med oanade röstresurser. Han antydde i ett mail att vi hade blivit stolta över honom om vi hört hur han lät de första nätterna… Fam. Carlsson har numera en liten Charlie. Han heter Soul Man i stamtavlan, men Cool Man hade kanske passat bättre. Tycks ta världen med upphöjt lugn! Debbie har flyttat till Linn o Gun-Britt och deras tibbe Denise. Jag påstod att hon inte var nån storätare, men uj så fel… Denise hinner inte fundera på om hon skall äta innan ”matmonstret” är ute efter hennes mat också! Fam. Andersson har numera två tibbar sedan Rasmus flyttat till dem. ’Storebror’ Kasper visar honom ALLA toppenställen i trädgården där husse o matte inte vill att de skall vara. Hos fam. Halleby i Danmark hörs nu ljudet av åtta tibbefötter. Lilla Rosa har emigrerat, och fått en kompis i 3 år gamla Tibbe. Än så länge kan Tibbe skapa sig en frizon i sin fåtölj, men hur länge varar det… Och Wilma bor numera hos fam. Törnhage. Full fart där liksom här! Bästa stunden, enligt husse, är på kvällen framför brasan när de myser, och Wilma har sitt alldeles egna vedträ att gnaga på. LYCKA TILL ALLIHOP!

 

Sofiero den 12:e september

Utställning på vackra Sofiero den 12:e september. Christine Rossier från Schweiz gjorde Svante till BIR! Därmed är han nu kvalificerad för internationellt championat, och kan snart titulera sig INT o NORD CH SV-03 Thanee’s Check Out For Me. Jag tror vi skall äta lite tårta…

BIR Sofiero

Svante BIR och Ch Lazybabes Appealing Amy BIM
Foto: T. Vetter

 

Ras-special i Alafors den 31 juli

104 tibbar deltog på en mycket trevlig ras-special i Alafors den 31 juli. Domaren, Ove Germundsson, var en succé genom att hålla öppen kritik blandat med mycket humor. Fler sådana om vi får be! Min Svante slutade som 4 Bästa hane, och Cola kom 2.a i veteranklass. En lång och trivsam dag!

Dessutom visade jag en numera nerklippt Ch Thanee’s Beach Bum till vinst i klassen för klippta. Hans matte Måddan var MYCKET stolt!

Rasmus, jag och domaren Lena

Rasmus, jag och domaren Lena

 

Vi har parat!

Tea har haft en kärleksstund med Chilu’s JR Jack, och om allt går som vi tror föds valparna omkring den 22 augusti!

Chilu's JR Jack och Tea

Chilu’s JR Jack och Tea

 

Thanee’s Just For Fun…

…boende i Norge, har blivit pappa till 7 valpar på kennel Hikoman. 3 hanar och 4 tikar föddes den 18:e juli, och den som är nyfiken kan gå in HÄR.

 

I Borås…

dömde AnnMarie Maeland tibbar för första gången, och henne kan vi tänka oss att ställa ut för igen! 23 tibbar fanns med, och bäst av hanarna och BIM blev min Svante. Hans halvsyster Cola slutade som 4 bästa tik och BIM-veteran. Att det som vanligt regnade till och från, mest till, kändes som en petitess i sammanhanget…”

 

Ibland överträffar drömmen verkligheten!

Den 12 juni for vi till Vänersborg på utställning. Nils Molin dömde rasen, och visade sig gilla mina hundar. Svante gjorde han till BIR, och Cola blev 5:a bästa tik och dessutom BIR-veteran. Men inte räckte det med detta… I stora ringen blev Cola BIS-4 veteran (även där för Nils Molin), och Svante slutade som BIG-5 för Rajko Rotner, Slovenien!

För att citera Måddan, min underbara valpköpare och vän: ”Det är nästan så man svimlar!”

Svante i Vänersborg

Svante i Vänersborg
Foto: Per Undén

Cola i Vänersborg

Cola i Vänersborg
Foto: Per Undén

 

SKK Stenungsund 22 maj

Det var lite spännande att ställa ut för domare Clare Coxall igen, hon var nämligen den som gjorde Cola till champion i maj 2000. Till min glädje tyckte hon fortfarande om henne, och Cola blev BIM. Ganska roligt att berätta för domaren om hennes tidigare möte med min hund!

 

Tal om saker som nedärvs!

Under ’Mina hundar’ har jag skrivit att Elsa nog är tämligen ensam med att ”luftrulla” sig när det t.ex. har passerat en moped. Men tji vad jag bedrog mig! Var och fikade hos hennes dotter Emma med familj, och plötsligt berättade husse att han tycker det är pinsamt när det passerar en moped under hundpromenaden, ”Emma ser i ett huj ut som om hon fått ett anfall”. Alltså är hon mamma upp i da’n och luftrullar hon också!

Och på tal om saker som nedärvs! Min numera bortgångna Semlan (Lhinacre Italian Icecream) hade den lilla egenheten att hon ”snuttade”, dvs. hon höll sin snuttefilt i munnen och trampade som om hon diade. Hon myste på det viset helt enkelt. Genom Liane, Semlans uppfödare, har jag fått klart för mig att snuttandet började med Semlans farmor Ghanda, och det har nu hängt med i 6(!) generationer. Den vi senast fick reda på var nämligen Ebba (som ses i det förra inlägget), och hon är barnbarnsbarn till Semlan. Ebba har en bror – ”Alfred” Lhinacre Frosty The Snowman -som också snuttar! Deras syrra Gunnel – Lhinacre False Alarm – snuttar också, men bara på andra tikar! Hittills är det en eller två hundar i varje kull som ärvt beteendet. Festligt!

 

Ludwig…

…har slutgiltigt bestämt sig för att utställningar är BLÄÄH, och tänker ägna sig åt nå’nting roligare, t.ex. sina barn…

Ludwig...

Ludwig…

Ebba

…och dottern ”Ebba” Lhinacre Fool For Love
Foto & ägare: Ulla Jalderyd, Träslövsläge

 

SvKTR’s utställning den 21 mars

Det finns domare man mer än gärna vill ställa ut för, och Christofer Habig är en sådan. Genom att vara vänlig, positiv, intresserad och en mästare på att skriva kritiker, så är han ett föredöme för domarkåren! På SvKTR’s utställning den 21 mars skrev han om min Svante: ”Very masculine. Superfit and firm, a prefect muzzling, super topline, excellent mover, strong head, excellent bite, supereye. Very good pigmentation, good coat, super temperament and presentation. Would like him a bit more refined overall.” Svante var oplacerad, så man undrar ju hur kritikerna löd när det gäller de som var Bästa hane-placerade! Cola blev reserv bästa tik, även hon med en härlig kritik, och det är inte utan att jag blir lite sentimental…

Elsa, Svante o Colas mamma, blev BIR för Christofer Habig på SKK Göteborg -98, och då skrev han: ”Super quality bitch. Excellent frame. Full of balance. Firm and fit. Feminine head, very good expression. Super temperament. A little bit irregular in coat but still full of breedtype. Excellent handling. Stood out at the end because of wonderful combination of tibetan breed type, outstanding balance and the most impressive movement anyone can think of! Compliments to breeder and handler.”

Nu förstår ni varför jag gillar herr Habig skarpt!

Elsa

Mammas hjärta Elsa, T. Bachelor Bait

 

Malmö den 20 mars

I Malmö den 20 mars tog vi in en uppfödargrupp. Definitivt inte den jämnaste grupp som skådats, men roligt hade vi (som vanligt)!

Uppfödargrupp

Från vänster till höger: Cola, Svante och jag, Bertil och Berit, Ludwig och Måddan